De Ardennen hebben een zeer goede reputatie: Belgische en buitenlandse toeristen komen hier het hele jaar door om te genieten van de rustgevende omgeving en de groene bossen. Ontdek 10 natuurlijke plaatsen die u niet mag missen tijdens uw volgende verblijf in Durbuy.

Vakantie midden in de natuur

Wie zegt dat je ver weg moet gaan om het land uit te komen? Wallonië en zijn ongerepte bossen wachten op u voor een ontspannend moment met familie of vrienden. Adembenemende landschappen, verrassende tuinen en ondergrondse grotten: er is voor elk wat wils!

1. De Ourthe

De vallei van de Ourthe doorkruist de Belgische Ardennen en bekoort een divers publiek met verschillende interesses. Kajakkers, wandelaars en bergbeklimmers komen profiteren van het reliëf en de prachtige omgeving om hun sport te beoefenen in een uitzonderlijke omgeving. Gezinnen komen hier ook voor prachtige wandelingen langs het water.

2 minuten van het Sunclass domein

2. Het Topiary Park

Het Topiary Park tovert eenvoudige struiken om tot ware kunstwerken. Gelegen aan de voet van het kasteel van Durbuy, is het een van de niet te missen stopplaats in de regio: sculpturen van dieren, geometrische vormen of personages, variatie is aan de orde van de dag en u zult verrast zijn door het talent van de hoveniers.

6 minuten van het Sunclass domein

3. De Rots van Omalius

De rots van Omalius, ook wel "de rots van Falize" of "de anticline van Durbuy" genoemd, is een kalksteenmassief dat gevormd is door opeenvolgende lagen mariene sedimenten die er in de loop van miljoenen jaren zijn afgezet. Vanaf de top leiden verschillende paden u naar spectaculaire uitzichtpunten over de stad Durbuy.

7 minuten van het Sunclass domein

4. Grotten van Hotton

Heb je de Grotten van Han ooit nog gezien? Ontdek de grotten van Hotton, met twee sterren in de Michelingids. Bekijk de enorme galerijen versierd met stalactieten en stalagmieten in verschillende vormen en kleuren. Sta boven een 30 meter diepe kloof en ontdek een rivier 65 meter onder de grond. Hou je adem in voor de vleermuizen en wees verbaasd over het leven onder de grond.

14 minuten van het Sunclass domein

5. Blauwe bosbessen "korenbloem"

Ontdek de enige Waalse producent van "bleuet" bosbessen en vul uw mand naar wens. Een warm moment om met uw gezin door te brengen in contact met de natuur. Bosbessen zijn uitstekend in jam, taarten of in uw gerechten!

14 minuten van het Sunclass domein

6. De streek van Palogne

Wandel langs de natuurpaden en ontdek de rijkdommen van de Ardennen in de omgeving van Palogne. Leer het gezang van de vogels, de dansen van de bijen en de geheimen van de rivier te ontcijferen tijdens leuke en verrijkende wandelingen voor het hele gezin.

19 minuten van het Sunclass domein

7. Het Lenoir Arboretum

Het arboretum van Lenoir, dat in de jaren 1930 is aangelegd, beslaat 22 hectare en herbergt 3000 bomen van over de hele wereld. U zult er 29 Belgische exemplaren kunnen bewonderen waarvan de omtrek de grootste is die momenteel voor deze soorten bekend is.

Het arboretum wordt op ecologische wijze beheerd, zonder gebruik van pesticiden. Het biedt een toevluchtsoord voor de vogels en dieren van de streek.

21 minuten van het Sunclass domein

8. Wandeling om vogels te ontdekken

Chocolaterie Defroidmont biedt u een educatieve wandeling aan om de vogels en bijen van de Ardennen te ontdekken. U zult de natuur van de streek kunnen observeren en meer te weten komen over de diersoorten die er leven. Een speels en leerrijkmoment om te delen met jong en oud.

25 minuten van het Sunclass domein

9. Les grottes de Comblain

De grotten van Comblain tellen niet minder dan 6 zalen en dragen het label "Wallonië, kwaliteitsbestemming". Het hele jaar door vinden er talrijke wetenschappelijke onderzoeken plaats. U kunt er indrukwekkende kalksteenformaties en een ondergrondse waterloop waarnemen.

29 minuten van het Sunclass domein

10. Les Jardins de Vertumne

In de tuinen van Vertumne groeien vele decoratieve planten, maar ook plaatselijke pompoensoorten, gekweekt door de meester des huizes. Ontdek dit plantenerfgoed en bewonder de prachtige planten van les Jardins de Vertumne.

26 minuten van het Sunclass domein

Wilt u uw vakantie op een uitzonderlijke plek doorbrengen?