U bereidt uw vakantie in de Ardennen voor en een bezoek aan Durbuy staat ook al op uw planning? Hier zijn 5 activiteiten die u niet mag missen tijdens uw verblijf in het kleinste stadje ter wereld.

1. Het kasteel van Durbuy

Het Château de Durbuy is gelegen in het centrum van de stad, in het historische hart van Durbuy. Gebouwd door de graaf van Durbuy in de 11de eeuw, getuigt het van het feodale tijdperk en is het nog steeds in een indrukwekkende staat van bewaring.

Het kasteel van Durbuy is een must tijdens uw bezoek aan de stad. Het kijkt uit over de Ourthe met zijn indrukwekkende torens en neemt je mee terug in de tijd.

Maak terloops van de gelegenheid gebruik om door de oude stad en de kleine straatjes te slenteren. Ontdek het prachtige Topiary Park en de indrukwekkende Omalius Rots, stop dan voor een hapje in een van de vele restaurants in de stad en geniet van een lokale specialiteit.

2. Kajakken op de rivier de Ourthe

Bent u een liefhebber van watersport, kameraadschap en sensatie? Pak je peddel en kom samen met je familie of vrienden peddelen voor een middag van gegarandeerde ontspanning.

De afdaling van de Ourthe is de ideale attractie in het voorjaar of de zomer, wanneer het mooi weer is en de Ourthe niet te diep en niet te droog is.

3. Avonturenpark

Ongeacht het seizoen of het weer, Adventure Valley heet u welkom voor onvergetelijke avonturen. Met een dagpas heb je toegang tot de leukste activiteiten in het park en kun je volop genieten van je dag.

Activiteiten om te doen in Adventure Valley

Kidzone

Een binnenspeeltuin voor kinderen met een apart gedeelte voor de allerkleinsten.

Lasergame

Speel als een team tijdens een spannend lasergame en probeer je tegenstanders uit te schakelen!

Fast Tag

Los puzzels en fysieke uitdagingen op in recordtijd tijdens een spelletje Fast Tag, een uniek spel in België.

Escape Room

Stel je speurderskwaliteiten op de proef om jezelf binnen de gestelde tijd te bevrijden.

Via Ferrata

Beklim de rotsen van Durbuy via een uitdagend parcours en geniet van uitzonderlijke uitzichten over de vallei.

Avonturenparcours in de bomen

Klim en slinger je een weg door de bomen op een parcour geschikt voor alle niveaus. Een leuke en sportieve ervaring die zowel kinderen als hun ouders zal bevallen!

Nature Walking Challenge

Wandel in het bos langs de bakens en scan de QR-codes om informatie te ontdekken over de fauna en flora rondom u.

Bike Park

Daag jezelf uit op een 2 km lang gemarkeerd parcours door het Adventure Valley Park. Hobbels, bochten en snelheid zullen er zijn!

4. Het Sunclass Vakantiepark met de chalets van Les Jardins de Durbuy.

Wilt u uitrusten op een rustige plek midden in de natuur waar u zich thuis zult voelen? Huur een bungalow in Les Jardins de Durbuy, op het vakantiepark Sunclass. In het vakantiepark kunt u een wandeling maken in de natuur, naar het zwembad gaan, uw favoriete sport beoefenen of nieuwe sporten ontdekken en ontspannen in uw privé-chalet. Traditionele of luxueuze sfeer, kies uw accommodatie op basis van uw voorkeuren.

5. Het gastronomisch restaurant van chef Wout Bru

Le Sanglier des Ardennes en zijn gastronomisch restaurant wachten op u om nieuwe smaken te ontdekken en uw smaakpapillen te verwennen. Laat u verrassen door de tapas van de chef of proef het beroemde Wagyu-rundvlees. La Bru'sserie laat u de wereld rondreizen met kleine gerechten om te delen in een warme en luxueuze sfeer. U zult niet onverschillig weggaan!

Durbuy: een niet te missen plaats voor uw verblijf

Genesteld op het kruispunt van de Condroz en de Belgische Ardennen. Durbuy is de ideale plek voor uw verblijf: prachtige landschappen, historische plaatsen, ludieke activiteiten, ruwe bossen... Er is voor elk wat wils! Kom met familie of vrienden genieten van de charmes van het kleinste stadje ter wereld en beleef kwaliteitsvolle momenten die u zich nog lang zult herinneren.

Boek nu en stuur ons een mail voor een korting van 10% op het Adventure Valley park.