Durbuy, het kleinste stadje ter wereld

Durbuy, het kleinste stadje ter wereld, dat een mix biedt van geschiedenis, natuur en avontuur, waardoor het een populaire bestemming is voor zowel lokale bewoners als toeristen.

Adventure Valley

Op 2 minuten van het domein bevindt zich het grootste avonturenpark van België. Adventure Valley Durbuy staat bekend om het aanbieden van een breed scala aan buitenactiviteiten en avontuursporten. Het park is gelegen in het prachtige Ardennen-gebied, wat een schilderachtige achtergrond biedt voor de verschillende activiteiten.

Enkele van de activiteiten en attracties die je kunt vinden in Adventure Valley Durbuy zijn onder andere:

Kajakken, Ziplines, mountainbiken, avonturenparcours en hoge touwenparcours, paintball, lasershooten, rotsklimmen, escape rooms,...

Golfbanen

Durbuy en de omliggende regio bieden ook mogelijkheden voor golfliefhebbers. Ontdek de twee golfbanen in de omgeving. De Five Nations Golf Club in Méan en de Golf van Durbuy, een essentiële tussenstop voor liefhebbers van greens. Naast de golfbaan kunnen golfers genieten van voorzieningen zoals een clubhuis, een restaurant en een pro-shop.


Het kleine toeristische treintje

Het toeristische treintje in Durbuy is een populaire attractie voor bezoekers die de charme van de stad en haar omgeving willen ontdekken. Het treintje biedt een ontspannen manier om de bezienswaardigheden te verkennen en geeft toeristen de kans om de smalle straatjes, historische gebouwen en het schilderachtige landschap van Durbuy te bewonderen.

Tijdens de rit vertelt een gids vaak interessante feiten en geschiedenis over de stad. Het treintje neemt je mee door de straten en steegjes van Durbuy, en soms biedt het zelfs een panoramisch uitzicht op de omringende natuur, afhankelijk van de route die wordt genomen.

Cultuur en natuur

Durbuy is een schilderachtig stadje gelegen in de regio Wallonië van België. Het staat vaak bekend als de "kleinste stad ter wereld" vanwege zijn geringe omvang en stadsstatus. Durbuy ligt langs de rivier de Ourthe en staat bekend om zijn charmante middeleeuwse architectuur, kinderkopjesstraatjes en schilderachtige omgeving.

Het stadje herbergt historische gebouwen, waaronder een middeleeuws kasteel, en is een populaire toeristische bestemming vanwege de sfeervolle ambiance en buitenactiviteiten.

Reservaties

Reserveer een bungalow